Monday, October 21, 2013

Program Langkah Ceria Putrajaya

Setiap Ahad ke tiga setiap bulan, Perbadanan Putrajaya menganjurkan program Langkah Ceria Putrajaya. Program ini bagi mewujudkan budaya hidup sihat dikalangan komuniti Putrajaya dan masyarakat sekitarnya. Setiap kali program ini dijalankan, ai mampu menarik minat ramai orang dari Shah Alam, Puchong dan lain-lain kawasan untuk turut serta.

Program ini juga turut menawarkan cabutan bertuah kepada pengungjung yang hadir. Hadiah yang ada juga agak lumayan. Kadang kala program ini mendapat tajaan badan korporat bagi tajaan baju, makanan dan hadiah. Jika anda datang semasa itu hadiahnya lebih lumayan.

Ayuh kita turut serta dalam Langkah Ceria Putrajaya di Laman Perdana Presint 3 Putrajaya berhadapan Istana Kehakiman.

Ingin Beli Emas Tapi Budget Ciput?

Tidak kira siapa pun bila sebut emas hati pasti tertarik. Jika perempuan ingin dijadikan hiasan. Jika lelaki ingin dijadikan simpanan masa depan. Bila tiada duit boleh pajak ar rahnu sementara lepas tu tebus balik.

Namun setiap kali keinginan itu terpadam sahaja kerana kita beranggapan emas adalah barangan golongan kaya-kaya. Tapi tahukah anda, orang kaya-kaya kebanyakannya bermula dari bawah. Jika ada yang terus kaya tu rezeki mereka lah.

Tapi anda perlu ingat, jika ingin beli barangan kemas atau emas sebagai simpanan masa depan, elakkan beli di kedai barangan kemas yang terikat dengan harga fgjam (Federation of Goldsmith and Jewellers Association of Malaysia). Anda boleh beli emas dari pengeluar emas pelaburan yang ada di Malaysia. Dalam penerangan ini saya akan gunakan Public Gold sebagai contoh.


Senarai harga emas Public Gold

Jika anda perhatikan senarai harga emas di atas, anda boleh tanya hati anda berapa harga anda mampu bayar. Jika anda masih belum mampu anda boleh amalkan berjimat. Saya juga guna kaedah berjimat ini dengan kurangkan budget makan di luar, hapuskan budget tengok wayang kerana TV pun boleh tengok cerita dan budget-budget lain yang dirasa membazir.

Selain itu, bagi barangan kemas wanita, Public Gold juga mengeluarkan barangan kemas siri investment (i Series 22k ) tanpa ada kos upah. Barangan kemas ini direka supaya sesuai dijadikan pelaburan. Anda tidak perlu membazir duit anda untuk upah yang mahal bagi membeli barangan kemas yang mempunyai reka bentuk terkini kerana barangan kemas tersebut di pakai oleh anda dan ditutupi dengan baju bagi yang muslim. 

Jika anda berminat untuk membeli emas keluaran Public Gold, anda boleh hubungi saya melalui talian telefon dibawah tanpa segan silu.

Abdullah Bin Mohammad
PG037575
0102256453

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...