Friday, October 11, 2013

Kejayaan

Kejayaan tidak mudah untuk dicapai. Ia perlu usaha yang gigih dan berterusan.

Trend menurun harga emas

Harga emas yang aku monitor sejak beberapa hari lalu aku perhatikan mengalami trend munurun pada jam 8 mlm hingga 9 mlm waktu Malaysia.
Mungkin ini trend jual beli di NY sebab price based on USD. Jadi waktu sesuai untuk pembelian di PG sekarang adalah waktu saya utarakan tadi.
Namun anda harus perhatikan pergerakan gold spot. Kalau turun beli la semampu anda.

Kenapa anda perlu menyimpan EMAS (GOLD)

Anda sering tertanyan-tanya kenapa anda perlu menyimpan emas. Jika beli dan harga jatuh macam mana. Untung ker simpan emas. Tapi nasihat saya, anda tidak akan tahu nilai seketul emas sehinggalah anda beli emas.

Pertanyaan di atas juga pernah saya tanya kepada diri sendiri sehingga saya beli emas. Dengan emas duit yang sedikit kita ada tetap tersimpan. Jika anda menyimpan duit, nilai dan kuantitinya cepat susut kerana memang lumrah kita yang suka berbelanja.

Selain itu, jika emas dikenakan zakat, begitu juga duit apabila cukup syaratnya. Nisab emas yang disimpan yang perlu dizakatkan adalah 85g.






ABDULLAH BIN MOHAMMAD
PG037575
010-2256453

Harga Emas Berada Di Paras Terendah

Sejak kenaikan harga emas sejak bertahun lamanya, harga emas pernah menjunam dan mencecah paras terendah pada harga USD 1211.60 bagi satu ounce (31.10 g). Namun harga tersebut mendaki naik sehingga hari ini harga emas berada di paras terendah sejak kejatuhan tersebut.

Mungkin kejatuhan ini ekoran pelabur muslim di seluruh dunia sedang dalam persediaan menyambut hari raya korban (joke jer).

Namun bagi anda yang ingin menyimpan, anda boleh dapatkan segera dengan membuat tempahan di laman web http://publicgold.com.my/v1/. Masukkan PG037575 (Abdullah Bin Mohammad) sebagai introducer anda bagi membuat pembelian. Jika anda perlu bantuan anda tidak perlu segan silu menghubungi saya 010-2256453.






Kenapa dinar Public Gold (PG)?

1 – Harganya lebih rendah dari kedai emas dan lebih kompetatif dari pengedar emas lain. Dengan peruntukan tidak seberapa kita boleh beli emas lebih banyak dari beli di kedai.

2 – Susut nilainya  sekitar 6% (spread) sajer. Bila harga emas naik sikit , pembeli dah mula untung dan boleh jual kalau nak. Nak lagi untung simpan la lama sikit.

3 – Stok sentiasa ada bila kita book. PG tidak seperti peniaga emas lain yang bila harga drop emas out off stock. Emasnya juga tulin dan saya pernah uji di kedai dengan mesin desimeter, cuma gambarnya lupa snap sebab teruja pertama kali beli emas. Selain tu ketulinannya disahkan assayer bebas dan bersijil bagi setiap ketul emas.

4 – Cawangan banyak, boleh dikatakan semua negeri ada termasuk sabah serawak. Tempah online pun boleh tapi ambil emas di cawangan la. 

5 – PG akan beli semula emas yang kita beli sebelum ini walau ada calar atau kemek. Asal kualiti dan berat emas tidak berkurangan. PG juga berkeupayaan beli balik emas kita dengan spread yang rendah tadi. Kalau jual kat kedai emas spreadnya tinggi hingga 24% sebab dikira emas terpakai.

6 – Boleh book 24 hours dimana jua asal ada internet. Selain itu dengan aplikasi android pun anda boleh book seperti saya buat. Bila harga drop tempah terus tak perlu susah-susah dan anda tidak perlu bayar yuran keahlian, hanya daftar maklumat untuk pembelian sahaja.


Abdullah Bin Mohammad
PG037575
010-2256453

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...