Tuesday, October 15, 2013

Cara Beli Emas Public Gold

Jika anda seorang pembeli baharu dan ingin membuat sebarang belian. Anda boleh hubungi saya atau anda boleh membuat pembelian sendiri di laman web https://publicgold.com.my/referral/PG037575/425221 . Bagi membuat pembelian atau anda merancang ingin membuat pembelian pada masa hadapan, anda perlu atau boleh mendaftar sebagai pembelia emas di laman web tersebut.

Cara mendaftar sebagai pembeli:
1. Anda perlu membuka laman web sseperti link di atas.

2. Klik pada Login


3. Klik pada Register

4. Anda perlu mengisi maklumat pada borang pendaftaran. Anda boleh meletakkan maklumat saya sebagai introducer anda sebagaimana maklumat dibawah dan tekan register. Setiap ruang yang bertanda "*" perlu diisi oleh anda.

5. Anda akan menerima email seperti dibawah beserta username dan password untuk login.

6. Apabila anda login sebagai bakal pembeli emas, berikut adalah menu yang ada dan anda boleh explore menu yang ada.

7. Bagi membuat order, klik pada order dan pada place order

8. Terma pembelian dipaparkan, baca dan klik agree jika setuju dan nak teruskan pembelian.

9. Senarai emas dan perak beserta dipaparkan. Anda boleh masukkan jumlah belian yang kita inginkan bagi setiap emas atau perak yang ingin kita beli.
  10. Pilih payment option, bayaran bank sama ada Maybank atau Public Bank dan cawangan kita nak membuat pengutan emas yang dibeli. Setelah itu anda klik update cart dan check out.
 11. Paparan order dipaparkan. Anda boleh mengubah jumlah belian dengan klik pada change order atau anda boleh confirm order jika ingin lock order.

 12. Email place order akan dihantar kepada anda sebagai pengesahan tempahan telah dibuat. Anda akan diberi nombor tempahan contohnya CSO069746 berserta jumlah harga tempahan.
 13. Butiran lengkap tempahan anda ada dalam PDF yang dilampirkan. Lampiran juga turut disertakan nombor akaun Public Gold di mana anda anda perlu membuat pembayaran ke akaun tersebut.
 14. Satu email order confirm akan dihantar kepada anda dalam tempoh 24 jam. Anda boleh hubungi intoducer anda atau cawangan emas akan diambil untuk bantuan jika masih belum terima email ini dalam tempoh tersebut. Setelah terima confirm order anda boleh buat bayaran. Jika ada masalah hubungi cawangan atau introducer untuk bantuan. Ingat order ingat introducer

15. Anda boleh membuat bayaran di bank pilihan sama ada Public Bank ayau Maybank mengikut jumlah order. Anda dinasihatkan untuk mengelakkan bayarar guna mesin cash deposit kerana berisiko resit tidak keluar atau mesin problem semasa order. Simpan resit untuk anda fax atau emailkan kepada Public Gold di faxed (+604-6464916) or emailed (payment@publicgold.com.my).16. Setelah itu, anda akan terima satu lagi email maklumat tempahan beserta satu lampiran dokumen. Print dokumen tersebut dan bawa bersama resit asal semasa membuatpengutan emas.


17. Alat penguji berat dan ketumpatan emas dipanggil desimeter seperti dibawah.


18. Berat salah satu jong kong emas yang di uji beratnya.

19. Ujian ketumpatan dibuat untuk menguji kualiti emas sama ada 916 atau 999. Emas dibawah adalah emas 999. Jika emas 916 ketumpatannya adalah 22k

20. Dinar emas bernilai 1 dinar keluaran Public Gold. Sesuai untuk simpanan, mas kahwin atau hadiah kepada yang tersayang.

 21. Setiap produk emas keluaran Public Gold mempunyai sijil ketulenan yang ditandatangani oleh assayer bertauliah.


22. Jika anda berminat untuk membuat pembelian, anda boleh mengikuti cara yang telah diterangkan di atas atau untuk bantuan anda boleh hubungi saya


Abdullah Bin Mohammad
PG037575
0102256453

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...