Sunday, January 23, 2011

[FAKTA] Women's check list for Mr. Right...

What I Want in a Man, Original List (age 22)

1. Handsome
2. Charming
3. Financially successful
4. A caring listener
5. Witty
6. In good shape
7. Dresses with style
8. Appreciates finer things
9. Full of thoughtful surprises
10. An imaginative, romantic lover

What I Want in a Man, Revised List (age 32)
1. Nice looking (prefer hair on his head)
2. Opens car doors, holds chairs
3. Has enough money for a nice dinner
4. Listens more than talks
5. Laughs at my jokes
6. Carries bags of groceries with ease
7. Owns at least one tie
8. Appreciates a good home-cooked meal
9. Remembers birthdays and anniversaries
10. Seeks romance at least once a week

What I Want in a Man, Revised List (age 42)
1. Not too ugly (bald head OK)
2. Doesn't drive off until I'm in the car
3. Works steady - splurges on dinner out occasionally
4. Nods head when I'm talking
5. Usually remembers punch lines of jokes
6. Is in good enough shape to rearrange the furniture
7. Wears a shirt that covers his stomach
8. Knows not to buy champagne with screw-top lids
9. Remembers to put the toilet seat down
10. Shaves most weekends

What I Want in a Man, Revised List (age 52)
1. Keeps hair in nose and ears trimmed
2. Doesn't belch or scratch in public
3. Doesn't borrow money too often
4. Doesn't nod off to sleep when I'm venting
5. Doesn't retell the same joke too many times
6. Is in good enough shape to get off couch on weekends
7. Usually wears matching socks and fresh underwear
8. Appreciates a good TV dinner
9. Remembers your name on occasion
10. Shaves some weekends

What I Want in a Man, Revised List (age 62)
1. Doesn't scare small children
2. Remembers where bathroom is
3. Doesn't require much money for upkeep
4. Only snores lightly when asleep
5. Remembers why he's laughing
6. Is in good enough shape to stand up by himself
7. Usually wears some clothes
8. Likes soft foods
9. Remembers where he left his teeth
10. Remembers that it's the weekend

What I Want in a Man, Revised List (age 72)
1. Breathing
2. Doesn't miss the toilet

Cara untuk bina blog

Telah ramai yang bertanya pada saya bagaimana untuk membina blog. Ada juga yang bertanya susah ker nak bina blog nie. Disebabkan tidak tahu membina blog, ramai yang berminat mematikan hajat mereka untuk berkarya di blog.

Sebelum anda membina blog, anda perlu tahu bahawa terdapat pelbagai jenis domain blog percuma. Contohnya wordpress dan juga blogspot. Namun masih terdapat banyak percuma berdasarkan kegunaan atau tujuaannya.

Kali ini saya akan mengaar bagaimana untuk membina blog dengan menggunakan blogspot. Tetapi sebelum itu anda perlu mempunyai akaun email gmail. Bagi yang telah ada boleh gunakan email sedia ada tersebut.

Bagi yang belum mempunyai akaun gmail, boleh ke http://www.google.com/ untuk mendaftar. Sila Klik pada sign in.

Seterusnya anda boleh mendaftar email gmail anda dengan klik pada link seperti paparan dibawah.

Setelah anda mempunyai akaun gmail. Sila ke http://www.blogger.com/ dan klik pada butang get started.
Anda perlu mengisi maklumat blog seperti mana paparan dibawah.




Setelah anda mengikuti langkah pendaftaran akaun blog. Blog anda telah siap dibina. Untuk akan datang saya akan tunjukkankan bagaimana untuk customize blog anda. Selamat mencuba...

Berhubung melalui bahasa tubuh

Melahirkan apa yang tersurat dan tersirat dalam fikiran kadang kala tidak perlu menggunakan perkataan sebaliknya boleh 'dibaca' melalui gerak tubuh seseorang.


Malah dalam sesebuah perhubungan, bahasa tubuh atau body language kadang kala memberi 'impak' lebih kuat berbanding kata-kata atau suara untuk meluahkan sesuatu.

Cara gerakan tubuh kita boleh menjadi isyarat bagi memberitahu orang lain mengenai sejauh mana kita boleh didekati untuk berinteraksi dan sejauh mana kita berminat terhadap apa yang lain sedang katakan.

Oleh itu, jika mahu memberi isyarat kepada orang lain bahawa anda sekarang berkeadaan relaks, selesa, terbuka dan berminat terhadap apa yang ingin disampaikan oleh orang lain, mungkin hanya perlu 'menyampaikannya' melalui beberapa bahasa tubuh seperti:


Senyuman

Senyuman merupakan cara paling penting untuk memberi isyarat tentang kesediaan atau keterbukaan anda untuk memulakan sesuatu perbualan atau sebagainya.

Jika anda gagal untuk senyum, orang mungkin akan berfikir anda tidak berminat atau anda sememangnya tidak berperasaan dan sombong. Senyuman yang mesra seolah-olah anda menggantung papan tanda 'selamat datang', bagi menjemput orang untuk mengenali anda.


Tegas

Dalam perbualan atau perbincangan, untuk memberi isyarat bahawa anda faham atau setuju tanpa perlu berkata-kata (non-verbal) ialah melalui anggukan kepala atau nada suara yang tegas. Jika anda tidak menegaskan dengan cara itu, dia mungkin mengandaikan bahawa anda tidak suka atau tidak berminat dengan apa yang dia katakan.


Membongkokkan badan ke depan

Membongkokkan badan ke arah seseorang yang sedang bercakap dengan anda menunjukkan bahawa anda berminat untuk meneruskan perbualan dengannya. Tetapi hanya bongkokkan sedikit saja kerana jika terlalu mendorong tubuh ke depan itu sudah dianggap kasar.


Mengunci tubuh

Gerakan-gerakan seperti berpeluk tubuh, menekap kedua belah tapak tangan atau menyilangkan kaki adalah isyarat bahawa anda cuba bersikap 'mengunci diri' atau menutup sebarang bentuk interaksi. Buka atau longgarkan postur tubuh untuk lebih terbuka bagi berkomunikasi.


Sentuhan

Sentuhan menggambarkan anda peduli. Jika anda ingin menunjukkan anda seorang yang mesra dan peduli, letakkan tangan kiri anda di atas tangan kanan rakan anda ketika berjabat salam, sentuh lengannya, tepuk belakang atau berikan pelukan. Sentuhan fizikal merupakan syarat bahawa anda bersedia untuk mendengar luahan emosi. Tapi kalau ko lelaki jangan pula ko sentuh orang perempuan, tu ambik kesempatan namanya.


Pandangan mata

Mata merupakan anggota tubuh yang paling mudah untuk menunjukkan perasaan. Renungan mata boleh menjadi interaksi sosial. Pandangan mata isyarat paling berkuasa untuk mendapatkan perhatian dan penghormatan. Tapi awas nanti anda jatuh cinta jika yang dipandang itu teruna atau dara.

Ia seolah-olah menyatakan, "Ketika ini saya lebih berminat terhadap anda daripada perkara-perkara lain."

Jika anda cuba mengelak daripada melihat individu yang bercakap dengan anda, dia mungkin akan berfikir bahawa anda cemas, tidak jujur atau tidak berminat untuk berbual.

Ketika sedang berbual, cuba bertentang mata antara satu hingga 10 saat.

10 Perkara Penting Anda Perlu Tahu Tentang Facebook

SATU
kalau muke kowunk 2 dah buruk..
takyah la post gamba pas2 letak caption
"saya lawa","saya hot".
sape nak pecaya haa?
hahaha


DUA
sape yg ada 25000 kawan..biar betul?
ade ke owg yg bleh kawan dgn 25000 owg?
bek ko jadi wakil rakyat.
kowunk nak kumpul kawan yang kowunk tak penah kenal?
hahahaaha.


TIGA
Pastu kalau kawan kowunk dah banyak sangat,
jgn la merungut ckp
"ei..si budak nih tak abes2 anta comment bukan2 ,msg mengarut"
standart la..kawan kowunk kan ramai..
so terima la comment dan msg yg bukan2 tuh.


EMPAT
pastuh kalau kowunk nih dah
mmg lawa takyah la tulis caption
"i'm ugly","saya hodoh".
publisiti yang sgt murahan namenye...
hahaha..


LIMA
xde owg pedulik ugutan dalam internet.
xyah nak berlagak gangster.
menang pun bukan dapat duit!!
xder yg akan respek korunk.


ENAM
sehari nak bwat 20 status cakap korunk ade gambar baru.
Pastu merayu suruh owg comment..
buat skali je sudeh dan owg
yg btul2 ambil berat akan comment..


TUJUH
kalau gambar korunk sume sama,
xyah letak ar... letak laa kepelbagain sket.
sape nak tgk?
muke korunk dari posisi berlainan...
hahaha


LAPAN
kalau owg tak nak approve friend request kowunk dah la..
takyah la merayu soh approve.
pasti ade alasan tersendiri
kenapa owg tuh tanak approve.
senang cite.. carik la orang laen yang
nak kawan ngan kowunk..


SEMBILAN
Budak2 kecik darjah 6
yg ade facebook dan berlagak macam dot dot dot.
dah tutup komputer tu,  pegi main congkak lg baik daa...


SEPULUH
yang berchatting kat status...
STATUS BUKAN TEMPAT BERCHATTING!!
gune facebook tawu tapi tak reti ke bezakan status ngan tempat berchatting?
gune la chat yang kat bawah tu ke! YM ke...msn ke..mirc ke!
bwat semak je!
sekali dua takpe..
ney berbalas-balas...
kawan-kawan yang sangap !!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...