Thursday, September 22, 2011

PEMANDUKU KAWANKU..

alkisahnya ade sorang pegawai atasan ni (abu bukan nama sebenar) selalu kena gi outstation..beliau dah penat nak drive ke sana ke mari untuk gi outstation..  satu hari, die mengadu kat kawan die yang mana kawan die tu (man) kerja tak menentu akibat malas belajar masa kat sekolah dulu... 

abu: man, aku penat la asik kena outstation je,penat nak drive jauh2
man: ape kata ko amik je aku jadi driver ko, senang sikit, aku pon takde keja
abu: elok gak idea ko tu, ade jugak kawan masa on da way tu

pastu, secara rasminya man yang mana kawan baik kepada abu tu pon jadi la driver.  satu hari, abu kena outstation kat Kedah..macam biasa man lah yang drive kete BMW milik Abu manakala abu sebagai BOs duduk di belakang..tiba2 setelah 4 jam drive, man dengan tak semena2 berhentikan kereta BMW milik Abu di tepi Highway..

Abu: eh man, nape ko stop sini?
Man: aku dah penat la Abu, saki pinggang drive jauh2..
Abu: la pulak dah
Man: Abu, ko la drive plak, aku lenguh dah ni..(terus turun dari seat driver)
Abu:  ni la akibat upah kawan sendiri jadi driver...

tak semena2 Abu plak yang jadi driver...kang kalau marah ilang kawan..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...