Thursday, April 14, 2011

Aktiviti Outdoor April

Geng opis aku telah merangka satu trip ke Broga Hill pada sabtu yang lepas. Walaupun plan telah lama dirangka, namun baru-baru ini sahaja ia berjaya dilakukan. Walaupun pada mulanya hanya dirancang sama-sama geng opis, namun pada hari tersebut, trip nie disertai salah seorang Bis Bos bahagian tempat aku keja. Pada aku kira ok la sebab ader juga perhatian dari big bos terhadap aktiviti kita orang ini.

Broga Hill ni terletak di Semenyeh. Bagi sesiapa yang tinggal di KL boleh ke semenyeh melalui lebuhraya LEKAS atau naik ler mana-mana lebuhraya yang menghala ke Seremban. Bila nampak simpang ke semenyeh tu exit ler ya.

Kalau tak pasti juga, sila lah klik http://maps.google.com.my/maps?hl=en&xhr=t&q=bukit+broga&cp=8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Broga Hill nie selepas University of Nottingham Malaysia Campus Semenyih, Selangor. Kalau korang pergi dengan kereta. Parking di bawah pokok kelapa sawit disediakan.Ca parking hanya RM2 per entry. Broga lebih best kalau pegi pagi2. Boleh usha-usha matahari naik.













































2 comments:

mizz_adventurer said...

kene beratur pulak kalau nak hike broga time weekend.. Sbb bukit ni santai je utk hiker kan..

Laksamana said...

sini relex jer, kalau org dok risau takut sesat, broga sesuai ler mai, grenti x sesat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...