Monday, February 28, 2011

CINTAKAN KERJAYA

Monday morning, bagi some of us adalah hari yang menjadi hari yang ditunggu-tunggu kerana begitu teruja untuk memulakan kembali tugas harian.

TETAPI, ramai diantara kita yang merasakan hari Isnin adalah hari yang cukup meletihkan, amat membosankan untuk mula berkerja!

“Malasnyaaaaa nak gi kerja!”
Tapi, tidak disangkalkan lagi…sekiranya ada seseorang di tempat kerja yang menjadi idaman hati, sure sukaaaa sangat nak pergi kerja, kan.

Siap bangun pagi-pagi lagi, sebelum subuh dah siap nak gi kerja hehehe…
Tambah lagi jika dia yang dicintai pula berkerja di dalam satu department, lagi lah bersemangat untuk berkerja. In fact ada few of my friends yang ending up berkahwin setelah bercinta di dalam satu ofis.

NAMUN…
…ada ramai juga pasangan yang merana apabila cinta dan kerjaya dicampur adukkan sehingga merasa begitu tidak selesa sekali apabila berdepan dengan dia yang mengecewakan kita. Malah sesetengah tu kan sakiiiit je hati apabila dia buat macam selambaaaa je…bagaikan tidak pernah berlaku apa-apa di antara kita! Kadang-kadang rasa macam nak berhenti kerja je kan…rasa menyampah, benci sesangat!!

TAPI, apa boleh buat…dah terlanjur bercinta. So, have to face it, deal with it. Hopefully boleh break secara aman dan tenteram. But knowing lelaki punya ego…dia orang memang terer bahagian buat selamba ni….hmmm, kesian kaum wanita…

Kalau bercinta memang best la kan, satu aliran, berkerja bersama…tapi kalau breaks, fuuuuu….mana-mana pergi pun asyik jumpa je, then mulailah benci membenci apabila masing-masing sudah punya yang lain, adoi!!

SO…my advise, Cinta dan Kerjaya seharusnya diasingkan. Banyakkan bersabar dari jatuh cinta dengan teman sekerjaya. BUT sekiranya terlanjur juga… untuk terus kekal bahagia, anda kena set kan MASA SENDIRI.

Cari waktu untuk berada jauh darinya, asing dari hidupnya. Do your own thing… have your own relaxing time tanpa dia yang hari-hari kita duk tengok tu.

As for me… cara saya mengelakkan Cinta dan Kerjaya dari bercampur, daripada saya cintakan seseorang, saya simply CINTAKAN KERJAYA saya! Hehehe ….ianya lebih menggembirakan, dan amat membahagiakan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...