Thursday, September 2, 2010

"YOU'VE GOT MAIL."

Seorang lelaki sedang memotong rumput di halaman depan rumahnya, ketika tetangganya, seorang wanita cantik berambut perang keluar dari rumah dan langsung menuju ke kotak surat. Dia membuka kotak surat itu lalu membanting pintunya dan meluru masuk ke rumah.

Beberapa saat kemudian, wanita itu keluar lagi dari rumahnya dan memeriksa semula kotak suratnya. Pintu kotak surat dibanting lagi dan dengan marah dia masuk ke dalam rumah. Ketika lelaki tadi hampir menyelesaikan pekerjaannya memotong rumput, wanita tadi muncul lagi dari dalam rumah. Terus menuju ke kotak surat, membukanya dan segera membanting pintu kotak surat tersebut lebih keras daripada sebelumnya.

Bingung dengan tindakan yang dilakukan wanita itu, lelaki tadi bertanya padanya, "Apakah ada masalah?" Wanita berambut perang itu menjawab, "Tentu saja ada! Komputerku yang bodoh itu terus-menerus mengatakan, "YOU'VE GOT MAIL."

Naming the twins

A pregnant woman gets into a car accident and falls into a deep coma.

Asleep for nearly six months, she wakes up and sees that she is no longer pregnant. Frantically, she asks the doctor about her baby.

The doctor replies, "Ma'am, you had twins! A boy and a girl. The babies are fine. Your brother came in and named them."

The woman thinks to herself, "Oh no, not my brother -- he's an idiot!" Expecting the worst, she asks the doctor, "Well, what's the girl's name?"

"Denise," the doctor says.

The new mother thinks, "Wow, that's not a bad name! Guess I was wrong about my brother. I like Denise!" Then she asks the doctor, "What's the boy's name?"

The doctor replies, DeNephew.

BOss Hampeh (Balik Awal!!)

Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi tapi alasannya mestilah munasabah.

Haaaa!!alasannya mestilah pasal sembahyang ajer! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang mintak balik awal..

Pekerja 1 : Salam Boss, boleh saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat rumah boss, leh tak?

Boss : Tak boleh!!! Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi, lagi banyak pahalanya..!

Pekerja 2 : Saya boleh balik awai kut Boss?

Bosss : Hang apa pasai:

Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang zohor ker tak? Ntah-ntah dia ponteng?

Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!

Pekerja 3: Salam Boss!

Boss: Ha? pasal pulak ni? Nak balik awal gak ker?

Pekerja 3 : Errrrr!! Yer boss, boss baik!! he…heee!

Boss: Alasan apa lak ngko nie?

Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang mati.. Ada orang kampung saya ninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah…! Boleh kut boss yer pulang awal?

Boss : Tak bolehhh!!! Itu fardzu kifayah jer! Orang kampung lain yang ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!! Dah! Pergi buat kerja..

Pekerja 4: Salam Boss! Saya nak balik awal boleh tak ari nie?

Boss : Naper?

Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kater dia dah boleh sembahyang!

Boss: Yer ker? Ha! Kalu gitu awak baliklah…Kesian awak dah seminggu nunggu!!!

Pekerja 4 : Tima Acih Boss!!! Heee..hee

Tanda Kita Makin Tua!!

1. Dulu, kalau nak membaca… dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat-dekat tak nampak… ..kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh…suuurrrrr!!!!! masuk.. . .!!!!.Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas… baru masuk…

3. Dulu, masa tidur menghadap muka…rapat-rapat, sekarang, berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu….

4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke, handbag ke..), sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…

5. Dulu, pakai baju mesti sama… sama color, sama design, sama brand… sedondon…

Sekarang, ”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !”

6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, ”Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu jela… .!” ( dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!! Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)

7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping, sekarang. .. tunggu dalam kereta jer. Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you cari nie… ?” AHAHAHAHA!!! !!!!

8. Dulu, hebat.. . .!!! sebulan sampai 12 kali… sekarang, kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge…

9. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang, menunggu nak keras… .

10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buke… jangan pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga… .”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ? AHAHAHAHAHA~ !!!

p/s: jadi.. ingatlerrr… kita makin tua,…

MAKANAN PENYEBAB LUPA

1) Banyak makan epal yang sudah masam.

2) Banyak makan makanan masam termasuk asam atau jeruk buahan.

3) Banyak makan bawang besar.

4) Banyak makan makanan yang mengandungi rempah dan ketumbar kering.

5) Memakan kepala ikan.

6) Memakan makanan dan minuman yang bercampur dengan semut. Semut dipercayai mengandungi sejenis kimia yang boleh melemahkan ingatan.

7) Makan sehingga terlalu kenyang.

8) Makan makanan yang disentuh oleh tikus.

9) Makan makanan yang dijual di warung-warung yang kotor dan terdedah.

10) Minum minuman yang memabukkan seperti arak dan tuak masam.

11) Banyak makan makanan yang mengandungi bahan kimia termasuk bahan perasa dan bahan awet. Umpamanya minuman bergas dan makanan segera (junk food). Bahan kimia di dalamnya boleh menumpulkan fikiran dan daya ingatan seseorang.

Iklan Raya Petronas NGV 2008

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...