Saturday, December 18, 2010

Lima Alasan Tinggalkan Si Dia

1. Tiada toleransi atau bertolak ansur.

Lelaki mesti sedar wanita bukan lagi seperti dulu yang banyak mengikut kata pasangan. Kebanyakan wanita sekarang ada pencapaian diri dan berpengetahuan luas.

Maka keyakinan diri mereka tinggi. Jadi, bagaimana wanita hendak meneruskan hubungan dengan pasangan yang tiada toleransi atau ingin mengikut kata mereka saja?

2. Tiada kepercayaan.

Dalam perhubungan, sifat percaya haruslah menjadi keutamaan. Pasangan yang sering syak wasangka dan tidak percaya akan menyebabkan wanita ‘tawar hati’ untuk memadu kasih.

3. Tidak menunjukkan sikap bertanggungjawab.

Lebih-lebih lagi jika lelaki tidak mempunyai pekerjaan tetap. Bukanlah bererti wanita bersikap materialistik, tapi seseorang lelaki harus membuktikan mereka mampu melaksanakan tanggungjawab apabila hidup bersama kelak.

4. Tiada keikhlasan.

Apa gunanya menjalin hubungan dengan seseorang yang tidak ikhlas mencintai kita. Tiada ertinya kasih sayang andainya lelaki hanya mahu mempergunakan kita untuk sesuatu kepentingan atau mempermainkan perasaan saja.

5. Tidak matang.

Memanglah nampak comel jika seseorang lelaki ada sifat manja dan kebudak-budakkan. Tapi, janganlah pula mereka menunjukkan sikap tidak matang dalam semua perkara. Wanita perlukan lelaki matang dalam membuat keputusan serta menyelesaikan masalah. Takkanlah wanita pula yang perlu lakukan semua itu!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...