Saturday, November 6, 2010

Siapa salah? siapa cemburu?

Ada dua tabiat yang selalu menjadikan sebuah perhubungan itu semakin lama semakin hambar dan membosankan. Yang mana satukah yang you all alami or maybe you yourselves are that type?


Tabiat 1 : Suka mencari siapa yang salah.

Asyik bertekak, menyalahkan antara satu sama lain….asyik naaaaak gak salahkan seseorang. Asyil naaak gak tunjukkan kat pasangan anda yang dia bersalah. Lebih baik cari jalan penyelesaiannya daripada menyalahkan sesiapa atau mencari siapa yang hendak disalahkan…

To me, daripada mencari siapa yang salah antara you dengan yang tersayang tu, ada lebih baik kita mencari happiness dengan bersiar-siar ke, holiday, makan best-best, shopping, listen to music, tengok wayang, or even tidur!

Tabiat 2 : Cemburu sampai sakit.

Asyik cemburu jer….asyik nak bertanya 1000 soalan, “Siapa dia tu?, You cakap dengan siapa tadi?, Mengapa tak jawap phone?, Mengapa tak reply sms?, Mana you pergi?, You jumpa sapa semalam?” Adoi…do you realise or not setiap kali you all cemburu…rasa pening dan sakit-sakit kepala? dada pun sakit, hati lagi sakit.

To me, daripada nak cemburu lebih baik I buat tak tahu je OR better yet jangan ambil tahu, kalau dia nak cerita pun, cakap tak perlu. Cemburu ni hanya BUANG MASA. Ada lebih baik cari pasangan baru daripada yang ada tu menyakitkan hati je, kan

Hehe so which category are you in? Siapa yang suka cari salah, siapa yang suka cemburu? Ramai yang akan ngaku mengalaminya lah…yang nak ngaku melakukannya…hmm mungkin tidak?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...