Saturday, November 6, 2010

Kesilapan kita dalam cinta

As santai as it could be article terbaru kali ini akan menyentuh tentang kesilapan Lelaki & Wanita apabila berada di dalam sebuah percintaan.


Sebelum tu, I nak cakap please… jangan merasa gusar apabila menyedarinya OR merasa defensive, tak nak mengaku, tak kisah dan sebagainya.

My opinion…. It’s all up to you, actually but the best thing is, kalau kita buat silap, kita sedarinya… dan tak perlu cakap orang, just betulkan silap kita dan move on!


Silap Lelaki

Apa yang lelaki sentiasa suka adalah always enjoying lifes dan have fun! Break the rules…relax, lupakan tanggung jawab…enjoying lifes, did i mention that already? And they thought…sampai bila-bila pun hidup begitulah, walaupun mereka sudah ada serious relationship or even already married with kids.

One thing about most man will have on their mind…wanita akan stay seperti mana mula-mula bercinta dulu…sampai bila-bila! ITU SILAP!!

Penampilan dan juga cara pemikiran wanita sooner or later will definatelly changed mengikut peredaran masa dan faktor umur, itu lelaki kena faham. Tidak seperti kaum lelaki yang kalau boleh nak jadi young boys sampai bila-bila (Sounded like me)

Actually, kalau wanita boleh maintain seperti dia mula bercinta dulu, it’s a bonus! Figure masih slim, wajah masih cerah berseri, perangai masih gila-gila, happening, wild….spontan! But it’s hard, it’s really hard dan itulah yang sepatutnya lelaki faham dan kalau boleh berubah bersama-sama dengan wanita yang dicintainya.

Malangnya…it’s hard for man to really change actually!



Silap Wanita

It’s not easy! It’s not easy pulak for man to change mengikut cara dan pemikiran wanitanya yang mahu dia berubah. ITULAH SILAP WANITA…

The minute you rasa lelaki ni milik you, slowly you cuba nak ubah pasangan you. You fikir you boleh mengubahkan dia. Wanita selalu punya cita-cita yang tinggi iaitu mereka fikir mereka boleh mengubah lelaki!

In your dreams maybe! Not in a real life…not in a million years. Lelaki hanya akan berubah, sekiranya dia mahu berubah! Now, you all mulai cakap, “Tak lah, pasangan I sanggup berubah!” Maybe depan you dia berubah but dalam hatinya? di belakang you? Jauh di lubuk jiwa dan sanubarinya, adakah dia benar-benar ingin berubah?

Ramai lelaki berubah kerana wanita…I don’t deny it. BUT….lihat pada ayatnya, ‘Ramai lelaki berubah kerana wanita’ You see, lelaki bukan nak berubah kerana mereka mahu berubah…ia hanya kerana wanita yang disayanginya. That’s all. And I tell you what sampai suatu masa… segala janji, kata-kata, sumpah nak berubah itu akan padam dan dia akan kembali melakukan perkara yang dia amat sukai…

But hey!…bukankah itu yang anda mahu? Melihat pasangan anda bahagia? Mengapa perlu mengubahnya jika apa yang dilakukannya adalah yang membahagiakannya? If you ask me, ‘I lagi suka dia lakukan apa sahaja yang dia love doing it! Daripada cuba mengubahnya kepada apa yang I suka.’

That’s why, jangan simply jatuh cinta dengan sesiapa sahaja dan beranggapan tak apalah, nanti esok-esok bila dia dah sayang…aku akan ubah dia! It’s NO! NO! Situations.

Hope it helps

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...