Saturday, November 6, 2010

“Is it Love or Lust?”

Idea by Gja : “Apabila tengah bercinta dengan orang lain, tiba-tiba rasa dia bukan jodoh kita, lepas tu ada pulak orang lain yang datang dan rasa he’s the one, macamana tu?”

Pernah tak terjadi kepada anda? I rasa, ramai juga yang pernah merasa begini kan. This is the challenge that most couple will face. Bila dah kahwin lagi banyak cabaran sebegini huhu…Now what we have to ask, “Is it what happen because of Love or Lust?”



Idea by Bear Moo : “Why wives suka ada skandal dengan lelaki bujang?”

What I know, and see it myself. My own friend ni, selalu dikecewakan suaminya yang terang-terangan having affair dengan beberapa model dan gro’s. Nak tinggal sayang, nak bercerai takut hilang kekayaan yang ada. Apabila kesunyian, muncul lah pulak ‘toy boys’ – lelaki muda yang mencari pendapatan dengan memikat isteri-isteri kaya nihhh… adoi!



Again, whatever happen… “is it Love of Lust?” - I think after a while, it’s love for the wife, and lust for the toy boys, tapi nafsu untuk duit dia je laa kut



Idea by Bunga Raya : Cinta lelaki towards, “perempuan simpanan” is it love or lust?

Perempuan simpanan sure lah lawa kan, kalau tak takkan ada orang nak simpan. So kerana nafsu is for sure lah, jadi Lust is sure, does it he also in love, …I think it maybe a little bit of both.



Sebenarnya, apabila kita bercakap tentang LUST or NAFSU yang membara ni, kita kena hela nafas panjang-panjang dan tenangkan diri sebelum kita menjawab, “Why we do that, or why we feeling like that”



Because in my opinion, the first that we feel is GOOD LUST, rasa terlalu inginkan dia kerana :



Dia baik sangat, caring, loving so different dari yang lain

Kejayaannya, kekayaannya, kecantikan/ketampanan

Menepati cita rasa anda, sebagaimana yang telah lama anda cari-cari



All this are good lust, its normal…Selepas itu barulah datang nya LOVE. Tidak mungkin kita tiba-tiba jatuh cinta dengan dia kan. Mesti kita suka kan something tentang dia, sukaaa sangat! TAPI, yang menjadi persoalannya, “Manusia memang tidak pernah puas dengan apa yang mereka ada.”



I mengaku I sendiri pun feeling the same. Kerana kita semua hanya manusia biasa…



Walau kita sudah memiliki yang terbaik sebenarnya, tetapi kita masih terfikir untuk memiliki yang lebih baik, now that is BAD LUST!



Kadang-kadang susah juga untuk kita terus follow love without lust :



Kawan Gja, mungkin dia mahu bersyukur dengan kekasihnya itu TETAPI yang sedia ada tidak memberi kebahagiaan kepadanya, sebab itu kemahuan baru mulai muncul. Sebenarnya sudah berapa ramai lelaki lain yang hadir dalam hidupnya Im sure…tetapi kerana kekasih yang bijak menjaga hatinya, lalu nafsu nya mulai membara untuk mencari NEW HAPPINESS.



Kawan bear Moo, seorang isteri yang memburu cinta muda, Im sure dia juga mahu bersyukur memiliki seorang suami. Tetapi oleh kerana suaminya tidak menjaga sewajarnya. Lalu, mulai lah muncul keinginan, nafsu memborak-borak inginkan NEW HAPPINESS jika suaminya betul-betul jaga, takkan dia nak sibuk dengan lelaki lain, I rasa.



Kawan Bunga Raya, pasti dia sudah mencuba bercinta dengan wanita biasa, yang single tetapi kemungkinan besar, wanita ini tidak bijak mengambil hatinya, tidak pandai membahagiakannya, asyik merajuk, asyik cemburu…itu membuatkan dia bosan, lalu mulai nafsu memborak inginkan kebahagiaan…memang dia patut settle je dengan wanita yang tidak complicated, yang tidak mempunyai orang lain, yang benar-benar menghargainya, tetapi hanya Perempuan Simpanan itu yang pandai menawan hatinya, that is his NEW HAPPINESS.

Cinta adalah satu proses usaha, BUKAN hari ini berusaha untuk memiliki cinta, esok dah dapat, Done! Thats it!…Nooo…kena terus berusaha!



LOVE…Cherish it…Embrace it….Lust for it forever, ALL THE TIME!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...