Tuesday, November 9, 2010

10 tips Mengundang Cinta

I call this, ‘miracles tips’ la sebab miracalously menjadi kepada mereka yang mempercayai akan ‘The rules of the Universe’ kalau orang islam kita panggil ‘Hukum Alam’

It works sebabnya untuk keseimbangan dunia ini. Kira kalau kita buat dan amalkan, ia akan balance kan hidup kita. Dan di dalam proses ini, anda akan melakukan 2 perkara yang sudah berkurun-kurun lama manusia mengamalkannya. :-

1. Positive thinking – Sentiasa percaya boleh
2. Rules of attractions – Apa yang anda fikir, bayangkan dan lihat, itu yang anda tarik dan dapat!

Here goes :-

Tip 1 : Apabila anda tidur berseorangan di bilik anda, jangan tidur di tengah-tengah. Ia seolah-olah anda tidak mahu sesiapa tidur dengan anda. Jadi, tidur hanya di sebelah.

Sebelah lagi, biarkan kosong. Sediakan bantal seolah-olah anda mempunyai pasangan. Kalau katil single, beli lah double…Haaa…tapi ada pulak tu kan, tidur naaa kenkang punya besar, hahaha… camana cinta nak terundang tu beb Pelik? Pelik tapi menarik, teruskan membaca…

Tip 2 : Buang semua barang-barang yang tidak terpakai di dalam bilik anda. Ini kasi Feng shui (angin&air) sikit lah ni.

Kasi masuk tenaga (chi) biar anda bersemangat! Bilik kena bersih dan lapang walaupun kecil. Biar kosong tak pa, Ini berselerak je, penuh je barang, adoi…semangat cinta nak masuk pun, segan, undur balik beb!

Tip 3 : Ruang tamu? Haaa…kerusi dan sofa tu, kenalah cari yang ala-ala romantik sikit. Jangan duk pakai kerusi antik, kayu jati ke rotan ke adoi!! Potong stim betul, keras beb. Cari sofa empuk dan berwarna sexy kemudian biar lantai ruang tamu tu berwarna light brown or cream warm… macam tengah bercinta gitukan, bayangkan cinta anda datang visit, lepak tengok dvd…then easy untuk berdepan dengan anda, so mestilah nak cozy, romantik, selesa, seolah-olah anda bersedia untuk bercinta gitu, betul tak?

Tip 4 : Almari anda… please la wei, jangan laaa sarat macam ikan bilis dalam tin! Kalau boleh pakaian yang dah out of date tu sedekah kat anak-anak yatim hehehe. Buatkan almari pakaian anda supaya mempunyai ruang kosong. Sebelah anda letakkan pakaian anda, sebelah lagi letakkan hanger kosong 2-3, seperti pasangan anda bakal meletakkan pakaiannya di situ! Kikiki

Tip 5 : Apabila makan, sediakan pinggan dan sudu serta gelas kosong. Seolah-olah anda sedang menunggu pasangan anda akan pulang untuk makan bersama-sama. Sekali, you duk ngan mak bapak pulak, mak you cakap kat bapak you,
“Apahal dengan anak kita tu bang, dah angau agaknya” hahaha

Tip 6 : Bagi mereka yang memiliki garaj kereta, atau parking space dalam compound rumah. Siapkan tempat kereta itu seolah-olah ada sebuah kereta lain bakal datang dating, eh!…parking. Haaa…bayangkan, gambarkan dalam kotak fikiran anda, bagaikan real. Muga-muga, terundanglah seorang pasangan yang memiliki kereta itu datang parking dan bercinta dengan anda.

Tip 7 : Gambar-gambar di dalam frame in your room tu mesti letak gambar-gambar couple sedang bercinta gitu. Sedang berpimpin tangan kat atas bukit gitu haha..ala-ala hindustan hehe. Frame gambar, mak, abah, sedara mara, binatang, artwork ke…itu semua kena letak LUAR bilik! Only your future loved ones stays and all the love that in the air

Tip 8 : Lekatkan poster potret jenis pasangan yang anda idamkan di bilik tidur berdepan mengadap anda tidur. So setiap malam sambil baring, anda boleh khayalkan secara detail kehidupan anda bercinta dengan nya. Setiap hari, anda tengok je poster itu, bayangkan, gambarkan di dalam fikiran anda selama 41 hari, sehingga kemana-mana anda pergi pun anda dapat mengingati nya, dapat lihat seolah-olah percintaan anda itu, REAL! Haa…ini memang menjadi ni. Anda akan lihat, sooner or later, wajah pencinta yang hampir-hampir dengan gambar poster itu akan hadir dalam hidup anda. Tapi biar logik lah sikit poster tu, jangan lah letak poster Brat pitt pulak, Tom Cruise ke…I seh man, kut yang datang Tom Yam je wakaka

Tip 9 : Apabila ditanya adakah anda sudah berpunya? JANGAN jawab “I’m single” NO! Hehehe…Instead, sentiasa menjawab, “Saya memberi ruang kepada diri saya untuk berkenalan dengan semua, walaupun saya sedang mempertimbangkan seseorang.” walaupun tak da sapa sebenarnya. Never say you single…nanti single lah you sampai bila-bila nak? Haaa rules of attractions!…apa yang you cakap, fikir, semua akan tertarik kepada you, akan menjadi dalam hidup you! Tapi, jangan pulak cakap…I dah milik orang!
Habislah…siapa nak kat you lagi?

Tip 10 : Setiap hari dan setiap masa, tell yourself “I’m loveable, I’m in love!…he/she loves me!” Jangan sesekali pula, fikir yang anda tidak disayangi, tidak dicintai atau tiada sesiapa inginkan anda! It’s a NO! NO! Situations. Yakin dan percaya…and say it out loud!

Berubah hari ini, thats your 1st step! …think this way,
kalau aku tak berubah dan tak buat tip ni pun aku masih keseorangan jugak. Why not aku give it a shot, for a change. Who knows, dengan aku memberi ruang dalam rumah, hati dan jiwa aku, Cinta terundang dalam hidup ku?
Kalau terundang cinta itu, so much the better, BUT kalau tak datang juga cinta itu, well at least you’re doing something rather then nothing! Lagi pun, you won’t lose anything pun rite? Malah, rumah anda bersih, kemas, sedap mata memandang, sejuk je jiwa ;)

BUT, for those yang awal-awal cakap “TAK BOLEH KUT” then this tip takkan works for you or them yang berfikiran negatif dan tidak mahu mencuba. Begitu juga kepada mereka yang tidak mahu berubah…it will never work for you either! It’ll only work for those who believes in miracles, universe, hukum alam, positive thinking, determine… seperti siapa ya?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...