Saturday, November 6, 2010

10 cara lelaki ngayat!

10 cara lelaki ngayat, sebenarnya sudah berkurun lamanya cara ini diamalkan lelaki tetapi …


wanita tetap termakan juga cakap lelaki yang memang terer memperdaya kaum wanita, adesss…“Ingat ya…kalau ayatnya macam gitu, so jawabnya macam ginilah!”



1. Ayatnya : I cintakan you, tapi I tak boleh bercinta dengan you.

Menipulah tu, samada dia dah ada girlfriend lain atau dia sudah kahwin. Sebab dia cakap macam tu? Suka-suka, boleh mengorat 2-3 girls in one time. So? Cari boyfriend lainlah!



2. Ayatnya : I sayangkan you kerana you buat I happy sangat tapi i tak nak ada komitmen.

Sebab tak nak ada komitmen adalah kerana dia mahu ‘his options open’ so, kalau-kalau dapat jumpa girl lain yang lebih dari you, dia tak perlu nak break off dengan you, kan? Sebab tu lah tiba-tiba je hilang tu,



3. Ayatnya : I sibuk sangat dengan kerja. Tak sempat nak call you.

Dah mulai bosan dengan you lah tu haaa…nak call pun tak sempat? Mengalahkan Perdana Menteri! Mana ada orang yang sibuk sangat sampai lupa nak call orang tersayang…Tak sayang lah tu sebab tu lupa! Jangan terima je ayat dia yang lemau tu…



4. Ayatnya : I malas lah nak text you, nak kena type sms letih lah.

Sekali lagi tak logik! Lelaki, kalau time dia nak kat any girls, sms 20x betul tak? So, bila dah dapat, malas pulak nak sms? Haa…ada minah lain lah tu. Cari boyfriend lain lah cepat-cepat!



5. Ayatnya : I nak kahwin dengan you tetapi bukan sekarang.

Adoi!!…klasik!! Mengapa bukan sekarang? tak ada duit? Pinjam lah! Akad nikah RM88 je beb…kalau tak ada duit sangat jangan bercinta in the first place. Buat sakit jiwa orang perempuan je



6. Ayatnya : Nanti I ada duit banyak, I akan belikan you gelang emas okey sayang.

Haa…ini nak ‘makan’ dulu lah ni. Yang girl ni pun percayalah…terus bagi pinjam duit, then mamat ni pun lesap! be strong…jangan sesekali bagi pinjam duit kat boyfriend anda!



7. Ayatnya : I nak kat you, tapi Mak I tak suka kita bersama.

Salah satu cara untuk break off ATAU stay not commited…yang mana girl ni tak boleh nak marah kat lelaki. Trick dia, put the blame on someone else, dalam kes ni, put on his mother…paling kuat, girl boleh marah kat mak lelaki tu je lah. Si lelaki, lepass…Yang mamat ni pun, sama-sama berlakon, “Tu lah mak i ni teruk lah!” Selang few days, dia pun hilang…yang girl ni pulak terus duk maki mak lelaki tu tak habis-habis, adoi!



8. Ayatnya : I belum boleh bersama you buat masa sekarang sebab I masih belajar.

Ini ayat, mungkin boleh percaya, mungkin juga tipu. Selalunya yang jarak jauh, ni lah alasan dia, masih belajar! kalau betul okeylah…tapi kut belajar pun tak, kerja pun tak, hampeh!



9. Ayatnya : I letih-letih pergi kerja, you sibuk je nak sayang-sayang, rimas lah.

Hmmm…memang rimaslah tu, tok sah tanya mengapa lah…pasal, im sure you all dah bertahun bersama dan duk buat rutin yang sama. mesti rimas, mesti boring…cuba buat interesting things sikit. Unusual staff..



10. Ayatnya : I sayang sangat kat you baby, I tak happy dengan wife I, bila dengan dia, I selalu teringat kat you je…tapi I belum boleh cerai dia lagi sekarang ni, ia mengambil masa!

Haa…yang ni puas dululah lelaki tu ratah girl ni, adoi! Yang girl ni lak sayang punya pasal…bagi, bagi, bagi, pasal duk diberi janji nak kahwin lepas cerai bini ni. Tapi bertahun tak cerai-cerai. Aduuhhh…



Basically, semua alasan lelaki ini, cara mengayat…or whatever you call it…hanya akan menghancurkan masa depan wanita yang percaya dengan kata-kata lelaki ini. BUT, not all lelaki jahat, suka mengayat macam ni…UNTUK tahu dia genuine atau tidak? real or penipu?…

Apabila keraguan mulai menular di dalam jiwa anda, dan naluri anda tertanya-tanya seorang diri, maka PERCAYALAH kepada naluri anda itu yang dia sebenarnya PENIPU!

The minute anda mulai tergerak hati untuk masalah itu sudah menunjukkan yang pasangan anda tidak ikhlas sehingga membuatkan anda berniat untuk mencari jawapannya. You can ask any questions, tapi the answers selalunya bukan yang anda cari because, “The Truth… hurts!”

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...