Monday, October 18, 2010

Pesanan Pizza 2020

Rakaman Percakapan telepon pesanan Pizza tahun 2020


Operator : terima kasih anda telah menghubungi Pizza Hot, boleh saya bantu ....
Pelanggan : heloo,saya nak pesan pizza
Operator : Saya perlukan no I/C encik untuk memproses permohonan seterusnya.
Pelanggan : OK, sekejap. No nya : 790615-08-5331
Operator : Ok Encik Rahmat ,berumur 41 tahun, encik tinggal di JalanHang Tuah no.16, Seksyen 18/34D, Shah Alam. nombor telefon rumah : 0377726378, No pejabat : 03 51912870 ext 999 dan no telefon bimbit anda016-6666222 ,encik menelefon dari mana ?
Pelanggan : dari rumah, eh dari mana kamu tahu semua no tel saya ?
Operator : Oh, kami dihubungkan terus ke database pusat.
Pelanggan : Oklah, saya nak pesan Seafood Pizza - pekej family
Operator : Itu bukan idea yang bagus encik
Pelanggan : kenapa pulak ?
Operator : Dari medical record cik , encik memiliki tekanan darah tinggi dan kolesterol yang berlebihan dari paras normal.
Pelanggan : Jadi awak rekemenkan apa ?
Operator : Mungkin encik boleh pesan Low Fat Hokkien Mee Pizza
Pelanggan : Erm, macamana kalau saya tak suka pilihan tu?
Operator : Hmmm minggu lalu encik baru pinjam buku yang berjudul "opular Hokkien Dishes"dari perpustakaan negara di Jalan Tun Razak.
Pelanggan : Ok lah. Ikut jek la. So, berapa harga pekej family yg saya pesan tadi?
Operator : Tapi pekej family kami takkan cukup untuk anak encik yang berjumlah 7 orang...jumlah keseluruhan adalah RM80.00
Pelanggan : Takpe, cukup tu. Ok Saya akan bayar dengan kad Visa saya.
Operator : Owh, saya rasa encik patut bayar cash sebab had limit kadVisa pakcik dah tamat dan ada outstanding bil di Maybank sebanyakRM4050.00 sejak bulan Ogos lalu , itu belum termasuk caj denda untuk tunggakan bayaran bulan rumah encik.
Pelanggan : Uih? Oklah, saya ke ATM untuk withdraw duit sebelum penghantar pizza sampai , ke rumah saya.
Operator : Owh, rasanya pilihan itupun tak mungkin sebab rekod akaunencik dalam kesemua empat bank iaitu Maybank, CIMB, Ambank dan PublicBank menunjukkan baki kurang dari RM1.00
Pelanggan : Cis! Sudahlah! Hantar aja la pizza tuh, saya bayar cash kat sini. berapa lama Pizza akan di hantar ?
Operator : sekitar 45 minit encik, tapi kalau encik rasa terlalu lamadan tak suka menunggu, encik boleh ambil sendiri dengan motor kapcaipakcik.
Pelanggan : APA ????
Operator : Menurut catatan kami, encik memiliki motor kapcai tahun 2015 dengan no pendaftaran BWW 2114 betul kan pakcik ?
Pelanggan : Cis! Melampau betul! Celaka gile. Sape bagi bukak rekod org lain sesuka hati ni? ada yg nak kena belasah ni??!!,
Operator : Hati-hati dengan apa yang encik ucapkan. Takkan encik dahlupa tarikh 15 Mei 2010 pakcik pernah kena tahan lokap sebulan sebabbercakap kasar dan cuba menyerang seorang polis di Plaza ALam Sentral,Shah Alam.
Pelanggan : (Terdiamm....)
Operator : Ada nak tambah yang lain encik ?
Pelanggan : Takde, eh tapi kalau pesan pakej family ada percuma 2 botol coca cola kan ?
Operator : Betul encik, tapi menurut catatan kami encik ada jugamengidap DIABETES, jadi kami tidak mau mengambil sebarang risiko..
Pelanggan : KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!! BATALKAN SAJA SEMUA !
Operator : Terima kasih atas panggilan pesanan encik, untuk sebarangkomen, kritikan dan pandangan, encik boleh mengisi form online padawebsite kami,username dan passwordnya tercetak pada bahagian bawah kotak pizza yang encik pesan... terima kasih kerana telah menghubungi Pizza Hot.......

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...