Sunday, April 25, 2010

gula-gula manisan (cokelat nise)

Ramai dikalangan member kelantan pasti teringat zaman kanak-kanak jika tengok post aku ini. Aku pun tak gula-gula manisan ini masih wujud. Seingat aku, last sekali aku jumpa gula-gula nie kat kedai dalam belasan tahun lepas.

Bahan utama bagi membuat gula-gula ini ialah gula melaka (nise) dan kacang tanah. Kanak-kanak sekarang juga mungkin tidak meminati candy sebegini kerana telah biasa dengan gula-gula kontemporari yang mudah didapati di mana-mana kedai runcit.

Next time aku akan post apa-apa makanan atau barangan yang susah atau dah lama tak dijumpai.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...